У Бережанському районі нині є сім прийомних сімей, у яких виховується 13 дітей, та 1 дитячий будинок сімейного типу (п’ятеро дітей). Створення нової прийомної сім’ї стало приводом для надзвичайно зворушливої зустрічі із прийомними батьками, яка відбулася у райдержадміністрації. Щороку зростає число охочих узяти у свою сім’ю обділену батьківською ласкою дитину. Ця благородна справа під силу тільки людям, серця яких сповнені любові до дітей.

У вітальному слові перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Зінчук зазначив: “Держава сьогодні йде шляхом відмови від виховання дітей в інтернатах та дитячих будинках і створює передумови розвитку в Україні відносно нових соціальних інститутів: дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. Виховання дітей у повних сім’ях, огорнутих увагою, ласкою та любов’ю, це – надзвичайно важлива справа, за цим – майбутнє. Бо саме в сім’ї закладаються основи фізичного і духовного здоров’я дитини, формуються її життєві цінності”. В.Зінчук подякував батькам за те, що не злякалися труднощів і взяли на виховання у свій дім дітей.
Начальник служби у справах дітей РДА Світлана Звіришин привітала прийомних батьків, котрі прийняли на виховання дітей. Прийомні батьки щиро подякували за вітання, зазначивши: після усиновлення двох діток – сестрички із братиком – у їхньому житті розпочалися радісні і щасливі зміни, адже вперше стали батьками. “Ми розуміємо всю відповідальність, та головне завдання – дати дітям свою батьківську любов, тепло, затишок і зробити все для того, щоб вони зростали щасливими у нашій сім’ї”, – сказала прийомна мама.

Тетяна Бідзіля, м. Бережани.

.

sim