Цьогоріч в Україні за організації Фундації соціальних інновацій «З країни в Україну» стартував освітній проект «Відкривай Україну», учасниками якого є й бережанські школярі.  Мета проекту – створити середовище для розвитку підлітків малих міст України, в якому вони набудуть необхідних навиків, отримають можливість реалізувати командою власну ідею у своєму місті. Загалом участь у проекті беруть учнівські команди з 270 малих українських міст.

Упродовж жовтня в школах м. Бережани активно відбувались презентації. Уже сформовано кілька команд учасників (координатори − Леся Якимець та Алла Соколовська). Учні 7 − 11 класів матимуть змогу зробити кращою не лише свою школу, а й рідне містечко. По закінченні навчання учні та вчителі отримають сертифікати, півфіналісти й фіналісти − цінні призи.

Переможці обласних конкурсів зможуть поділитися своїми досягненнями й одержати додаткові навчальні сесії в Києві. Фіналісти позмагаються за можливість стажування за кордоном навесні наступного року для вивчення міжнародного досвіду щодо  розвитку своїх міст, життя в яких за участі небайдужої прогресивної молоді повинно бути цікавішим та комфортнішим.

Тетяна Бідзіля.