У найказковійший день року – День святого Миколая, громада міста зібралась на площі Героїв Євромайдану, щоб розпочати новорічні та різдвяні святкування та разом з Миколаєм відкрити головну ялинку Чорткова.

«Вже третій рік поспіль ми збираємось громадою нашого міста, щоб засвітити ялинку і розпочати новорічні і різдвяні святкування.
Сьогодні, в день коли усі очікують подарунків і дива, хочу побажати Вам міцного здоров’я, злагоди й достатку у кожній родині, мирного неба над головою!”,– сказав Володимир Шматько.
Міський голова подякував родині Ліщинських, які подарували місту ялинку і вперше за багато років, на площі встановлена головна ялинка Чорткова. Також Володимир Петрович закликав малечу колядувати не тільки у церкві, а й прийти заколядувати до міського голови.
Всечесні отці поблагословили відкриття ялинки та побажали усім миру, щоб святий Миколай завжди був прикладом для наслідування, а добрі вчинки завжди мали місце в житті кожного.
Розважили присутніх артисти-аніматори з центру свята “Коровай” ( місто Тернопіль), які показали незабутню видовищну виставу, де були і ангелятко, і ябіда, черепашка і звичайно добрий і справедливий Миколай.
Головна новорічна красуня міста засяяла сотнями вогників, під гучні оплески присутніх.
Діти веселились, розгадували загадки та з нетерпінням чекали подарунків. Святий Миколай щедро роздавав солодощі малечі та давав настанову бути слухняними.
Свято організоване відділом культури, туризму, національностей та релігії міської ради. На солодкі подарунки з міського бюджету було виділено 17 000 тис. грн., повідомляє прес-служба Чортківської міської ради.

DSC_0235

DSC_0236

DSC_0237

DSC_0238

DSC_0239

DSC_0246

DSC_0247

DSC_0249-2

DSC_0254

DSC_0260

DSC_0264

DSC_0272

DSC_0278

DSC_0279