1 грудня з робочим візитом на території військового містечка, що у місті Чортків, візитував генерал-майор Ігор Довгань, для того аби спільно із народним депутатом України Олегом Барною, головою РДА Михайлом Сташківим, міським головою Володимиром Шматьком, військовим комісаром Чортківського об’єднаного міського військового комісаріату Леонідом Підручним, військовими інженерами-проектантами оглянути занедбане військове містечко, яке уже із 2004 року не функціонує, та обговорити першочергові завдання по відновленню військової частини.

Уже неодноразово йшлося про те, що на території колишньої військової частини планується розмістити частину 44-ї окремої артилерійської бригади, підрозділи якої перебувають нині в основному в зоні проведення АТО. Наразі йде мова про виготовлення проектно- кошторисної документації.
У ході зустрічі представниками влади і військових формувань говорили про те, що ремонтні роботи з відновлення військової частини у Чорткові плануються на 2017 р. Відтак, делегація оглянула територію, де планується спорудження казарми нового типу, штабу, навчального корпусу, а пізніше – їдальні та гуртожитку.
На завершення підведено підсумки та окреслено порядок дій щодо відновлення в скорім часі військового містечка.
Після такого повідомлення з владних кабінетів, у душі зажевріла слабка надія, що у недалекій перспективі буде відновлено потужний військовий аеродром, що за наказом Анатолія Гриценка, який у 2005-му році обіймав посаду міністра оборони України, був закритий і розграбований – спочатку самими військовиками, а потім і місцевими чиновниками.