14 жовтня на батьківщині автора Гімну Українських Січових стрільців Степана Чарнецького у селі Шманьківці Чортківського району проходив обласний фестиваль мистецтв української, національної, патріотичної пісні «Червона калина», присвячений черговій річниці з Дня народження Степана Чарнецького, Дню Покрови Пресвятої Богородиці, Дню Українського козацтва, 74-ій річниці утворення УПА та Дню захисника України.

У цьому мистецькому заході взяли участь народний депутат України Олег Барна, голова РДА Михайло Сташків, голова районної ради Віктор Шепета, депутати обласної та районної рад, гості і жителі села.
Захід розпочався із духовного хоралу біля пам’ятника автору стрілецького гімну Степану Чарнецькому, давши почин фестивалю «Червона калина», який проходив за участю навчальних закладів Чортківщини, Теребовлянщини, кращих колективів області і району та заслужених артистів України. На шманьківському фестивалі було встановлено рекорд України з масового виконання Гімну Українських Січових стрільців «Ой у лузі червона калина».
Представником національного реєстру рекордів України під гучні оплески було вручено наступні сертифікати: за організацію фестивалю голові райдержадміністрації Михайлу Сташківу; за проявлену ініціативу – відділу культури, туризму, національностей та релігії райдержадміністрації і за підтримку – фундатору дійства, місцевому аграрію Євгену Шкабару, повідомляє прес-служба Чортківської РДА.
Відтак, цим самим представником було подаровано книгу рекордів України начальнику відділу культури, туризму, національностей та релігії райдержадміністрації Галині Чайківській.
До слова, головним диригентом зведених духових оркестрів виступав Р.Дерманський, головним режисером -постановником масового дійства – Г.Чайківська, а головним хормейстер масового дійства став І.Кікіс.

014

03

04

05

07

08

09

010

011

012

013