Кожна людина приходить у цей світ із покладеною на неї небесами місією. Бог подарував людству Тараса Шевченка, аби він своєю творчістю розбудив Україну й заклав підвалини української мови; митрополита Андрея Шептицького, аби той розбудив самосвідомість українського народу; Івана Франка, щоб він своєю творчістю й суспільною діяльністю створив цілу епоху в історії української культури й літератури; Лесю Українку, яка засвідчила силу духа над хворим тілом; Марію Заньковецьку, яка в важких умовах царської цензури утверджувала український національний театр; Соломію Крушельницьку, яка, підкоривши світову оперну сцену, прославила Україну. Список можна продовжувати. Ці люди зробили багато для своєї нації завдяки тому, що йшли за покликом серця. Але як знати, що ти – покликаний? Треба робити те, до чого лежить душа. Якщо ж навпаки, то ця праця людині щастя не принесе, хоч би й вона її добре виконувала. Головне в житті – не метушитися, чекати свого часу і, можливо, тобі судилося стати Вифлеємською зіркою, щоб однієї ночі освітити шлях трьом мудрецям…

Діалог відбувся в рамках зустрічі «Служіння і покликання, мистецтво і благодійність», організований Благодійним Фондом «Святої Марії-Магдалини» та Львівською письменницькою організацією з благословення і активної участі Високопреосвященного Владики Володимира Груци. Співмодерували пані Іванна Михайлишин та письменник Олесь Дяк.  Виступили спілчани – видатний перекладач, письменник та популяризатор античності Андрій Содомора, доктор історичних наук та письменник Петро Шкраб’юк, автор історично-пригодницьких романів Юрій Грешко, ансамбль бандуристок “Чарівні струни” з пані Іриною Содоморою, молоді й талановиті актори – студенти театрального факультету Львівського національного університету імені Івана Франка. Долучалися до розмови художники, воїни, волонтери, медики, педагоги, яких об’єднала любов до мови, культури, мистецтва та благодійна діяльність.

Захід відбувся в Залі літературної слави Львівської обласної організації Національної спілки письменників України. Зустріч носила благородну мету: на суму спільно зібраних 5 тисяч гривень буде закуплено молитвеннички для дітей  сиротинців, щоб вони зростали з молитвою і вірою. Бо, як казав митрополит Андрей Шептицький, “кожне слово молитви є двері чи віконце в небо”.

Пресслужба Львівської обласної організації НСПУ

99