Із 23 липня в музеї книги м. Бережани  експонується книжково-ілюстративна виставка, присвячена 1030-літтю хрещення  Руси – України.

Окрім цікавих та змістовних видань із фондів музею, у тому числі з історії християнської релігії, тут представлено плакати, картини, марки, зокрема роботи колишнього учня Бережанської гімназії, художника з Канади Володимира Беднарського, живописця з Урманя Андрія Наконечного, який творив у жанрі візантійського мистецтва і на замовлення Митрополита Андрея Шептицького творив копії фресок каплиці Чесного Хреста у Вавелі.

 Відвідувачам музею науковці розповідають, як понад тисячу років тому святий рівноапостольний князь Володимир зробив доленосний вибір – прийняв християнство й охрестив нашу державу, майже всіх русинів-українців. Відтоді наш народ консолідується навколо духовних ідеалів справедливості, правди,  добра, милосердя, любові до ближнього. Українська православна громада – одна з найбільших у світі, тож Томос про автокефалію УПЦ довершить утвердження незалежності нашої держави, укріпить міжконфесійний мир, свободу, толерантні проукраїнські релігії.

Тетяна Бідзіля.