Щороку в районі проводяться семінари-практикуми для клубних працівників. На базі клубних закладів сіл Волощина, Божиків та Квіткове проведено одноденний семінар-практикум «Використання народних звичаїв, обрядів і традицій в роботі клубних закладів».

Про народні обряди, традиції та звичаї, їх використання в роботі сільських клубних закладів присутнім розповіли Марія Венгринович – методист культурно-просвітницької роботи Бережанського РБК та Євгенія Марущак – директор Волощинського сільського будинку культури, про співпрацю громадських організацій щодо покращення роботи сфери культури – голова ГО «Волощина» Ярослав Хмарний. Як наголошувалось, збереження української національної культури – основне завдання клубних закладів.
Учасники семінару оглянули виставку «Із скарбнички села», в основі якої – фотографії творчих виступів місцевих аматорів, роботи вишивальниць Галини Сказків, Ярослави Балабан і завідувача бібліотеки с. Волощина Галини Куцої, яка представила короткий екскурс із історії Волощини, зокрема сільського будинку культури та бібліотеки.
Усім сподобався показовий масовий захід «Скарбничка рідного села», що відбувся за організації завідувачів клубів сіл Квіткове й Божиків Михайла Глови та Володимира Іванчишина, директора й художнього керівника Волощинського сільського будинку культури Євгенії та Богдана Марущаків.
Фольклорний і драматичний колективи СБК с. Волощина відтворили цікаву театралізовану програму. Вокальні номери на сцені презентували чоловічий вокальний ансамбль клубу с. Божиків (кер. Володимир Іванчишин), жіночий вокальний ансамбль (кер. Євгенія Марущак та Володимир Іванчишин), чоловічий дует у складі Михайла Глови і Михайла Легкого з Квіткового.
Порадували виступами учасники гуртка художнього слова з Волощини Христина Ткач, Віталій Скасків та інші.
У нашому краї шанують народні обряди, традиції та звичаї, популяризують українські культурні надбання, за допомогою яких люди духовно розвиваються, підносять рівень своєї свідомості й світосприймання.

Тетяна Бідзіля, м. Бережани.

20170704_103608

20170704_103910

20170704_105729

20170704_110140

20170704_121331