Перша частина IV Міжнародного літературного конкурсу рукописів прози на кращу книжку року «КРИЛАТИЙ ЛЕВ» 2019 завершилася. Авторитетне журі, у складі якого знані письменники, майстри слова, літературні критики, видавці – Василь Стефак, Юрій Коваль, Надія Мориквас, Богдан Смоляк, Богдан Пастух, Ігор Держко, Олег Фешовець та Олесь Дяк – автор цих рядків, назвали імена переможців.

Лауреатом першої премії та спеціальної відзнаки видавництва «Астролябія» став ВІТАЛІЙ ЛЕВУН із Києва за повість «Сни увіч проти вербної неділі».
Друга премія і спеціальна відзнака часопису «Дзвін» присуджена ОЛЕКСАНДРОВІ СТУСЕНКУ з міста Бара Вінницької області за повість «Розчинення в Хармсі».
Володарем третьої премії і спеціальної відзнаки інтернет-видання «Річ» став письменник зі Львова ВОЛОДИМИР КАРАЧИНЦЕВ за рукопис художньо-філософських есеїв «Смисли восьмого дня».
Диплом і спеціальну відзнаку під назвою «Сеньйор», яка присуджується найкращому в конкурсі серед знаних письменників, отримає ЗІНОВІЙ ЛЕГКИЙ зі Львова за роман «Розплата».
До традиційної десятки також увійшли, а отже отримають дипломи Конкурсу:
Наталія Смирнова з Кропивницького за роман «Подаруй мені світло», письменник з Кривого Рогу Сергій Зінченко за роман «Сліди на тілі воскресають», Олександр Басанець (с. Бузівка Магдалинівського р-ну Дніпропетровської області) за рукопис історичної повісті «Утрачені скарби», Дмитро Литвиненко з Києва за роман «Маятник у формі серця», він же отримає і спеціальну відзнаку для молодих авторів, умовно віком до тридцяти п’яти, Степан Орищин зі Львова за роман «Гуртожителі» та киянин Володимир Германов за роман Завтра почалося сьогодні».
До слова, твори переможної десятки будуть рекомендовані до опублікування в літературних часописах і збірниках, як і найкращі твори молодих – у спеціальних молодіжних числах часопису «Дзвін».
Організаційна управа «Крилатого Лева» також нагадує про свою готовність до співпраці з провідними видавництвами України. Тож у питанні видання книг у серії «Бібліотека конкурсу «Крилатого Лева» просимо звертатися за номером телефону: 067 713 68 74 .
Церемонія нагородження і представлення книг переможців відбудеться наприкінці року, про що буде повідомлено додатково.
І наостанок, більш детальна і об’ємніша інформація, як завжди, на нашій сторінці у фейсбуці за адресою: «Літературний конкурс Крилатий Лев». Звідуйтеся.

Олесь ДЯК, голова журі