Перша частина Всеукраїнського літературного конкурсу рукописів прози на кращу книгу року «Крилатий Лев» 2017 завершилася. Авторитетне журі, у складі якого знані письменники і майстри слова, а це: Мирослав Дочинець, Василь Стефак, Юрій Коваль, Ігор Держко, Надія Ковалик, Василь Стецик та автор цих рядків назвали переможців.

Лауреатом першої премії стала Лотоцька Єва зі Львова з твором «Параноя».
Друга премія і спеціальна відзнака часопису «Дзвін» присуджена Чернієнко Юлії з Херсона за повість «Вирок Міри».
Володарем третьої премії стала Дрогомирецька Оксана з Івано-Франківська за повість «…і в раю вони поцілувались».
Диплом і спеціальну відзнаку отримає Коцегуб Юрій з Полтавщини за повість «Нехай лихо спить».
Диплом і спеціальну відзнаку під назвою «Сеньйор» як найкращий у конкурсі серед знаних письменників отримає киянин Фольварочний Василь за кінороман «Українська Голгофа».
Диплом і спеціальну відзнаку «За новаторський пошук в жанрі міського фентезі» отримає Матолінець Наталія зі Львова за роман «Варта у грі».
До десятки кращих також увійшли, а отже отримають дипломи Конкурсу:
Яворська Ольга зі Львівщини за повість «Неспалима смерека», харків’янка Іванець Людмила за збірку оповідань «ТарганКут», Листопад Антоніна з Луганщини за повість «Фрактура» та Смольницька Ольга з Київщини за збірку «Притчі, казки, оповідання, повісті».
Окрім цього журі, зважаючи на чисельну участь творчої молоді в цьогорічному конкурсі, вирішило визначити і найкращу вісімку серед молодої плеяди конкурсантів, умовно віком до тридцяти п’яти, твори яких упродовж року будуть опубліковані в спеціальних молодіжних числах часопису «Дзвін», власне, за результатами «Крилатого Лева» 2017, а це: Дмитерко Олена із Запоріжжя, Задорожна Маріанна зі Львова, Коцегуб Юрій з Полтавщини, Мартинович Юрій зі Львова, Матолінець Наталія зі Львова, харків’янка Іванець Людмила, Смольницька Ольга з Київщини та Чернієнко Юлія з Херсона.
Церемонія нагородження і представлення книги переможця відбудеться наприкінці року, про що буде повідомлено додатково.
І наостанку – організаційна управа «Крилатого Лева» запрошує до співпраці провідні видавництва України у питанні видання книг переможців в серії «Бібліотека конкурсу Крилатого Лева». Контактний тел.: 067 713 68 74.

ОЛЕСЬ ДЯК, засновник конкурсу, голова журі