Недавно у Львівському палаці мистецтв відбулася церемонія вручення нагород переможцям Всеукраїнської літературної премії патріотичної поезії імені Катерини Мандрик-Куйбіди за 2017 рік та презентація антології патріотичної поезії «Допоки надія, допоки мета…», як спільний видавничий проект засновників Премії, Львівської обласної ради та видавництва «Коло».

Нагороди  отримали:

Перша премія: Світлана Антонишин зі Львівщини за книгу «Свіча-До-Ля».

Друга премія: Романа Кюнцлі (Львівщина) та Марк Каганцов (Росія, Воркута) за книгу «Щоб промінь волі не погас».  (Вірші українських поетів, здебільшого політв’язнів, у перекладі російською мовою).

Третя премія: поділена між Антоніною  Листопад з Луганщини за книгу «Солоний Хрещатик» та Анною Космач з Івано-Франківщини за книгу «Проти ночі».

Почесним дипломом «Гордість нації» нагородили світлої пам’яті юного поета і воїна УПА Мирослава Кушніра (1922-1944), який у криївці підірвав себе на гранаті, щоб не здатися енкаведистським облавникам  живим, забравши «із собою» трьох ворогів українського народу. Відзнака була передана, за погодженням, представнику Львівського музею визвольної боротьби України  для поповнення виставкової експозиції.

У другій частині літературно-патріотичного дійства була презентована антологія «Допоки надія, допоки мета…». З натхненним словом виступили письменники: Микола Петренко, Михайло Косів, Любов Проць, Петро Шкраб’юк, Левко Різник та інші. На завершення модератор вечора (автор сих рядків) звернувся до лауреатів і присутніх з проханням активно долучатися до популяризації в суспільстві ідей літературно-патріотичного руху, започаткованого Конкурсом з перших хвилин його існування.

  Олесь Дяк, письменник

Автор фото Василь Пилип’юк

_DSC1829

_DSC1831

_DSC1833

_DSC1899

_DSC1915

_DSC1948