У Надрічнянському сільському клубі на Бережанщині відбулося тематичне свято, присвячене Дню Соборності та Свободи України «І обнялися береги одного вічного народу».

Із доповіддю виступила вчитель історії місцевої школи Марія Бідула. Змістовну концертну програму представили аматори сцени с. Надрічне за організації місцевого сільського клубу. У виконанні художніх колективів, окремих виконавців звучали патріотичні пісні, колядки, щедрівки, вірші. Порадували глядачів виступами вокальний жіночий ансамбль сільського клубу, дитячі вокальні ансамблі місцевої та Урманської шкіл, солісти Олег Мищишин, Наталія Болюх, Марія Черинда.
У заході брали участь і гості з Бережан – жіноче вокальне тріо, соліст Ігор Варчак (директор РБК), зразковий танцювальний колектив «Водограй» РБК. Ведучими заходу були Володимир Ванца і Наталія Болюх. Спонсорську допомогу надав виходець із Надрічного Ігор Вдовин. У залі експонувалася книжкова виставка «Соборна Мати-Україна – одна для всіх, як оберіг», представлена сільською бібліотекою.
На урочистостях слово мали начальник відділу культури, національностей, релігій і туризму райдержадміністрації Олександр Коковін, Надрічнянський сільський голова Володимир Баран. У виступах наголошувалось: Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в єдину Україну – надзвичайно важлива історична подія, яка увійшла до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Це була велика, урочиста, єдина в своєму роді історична маніфестація братерства українського народу. Вона не лише справила велике враження на всіх учасників, але й почала нову добу в житті народу. Ця заява єдності всього народу назавжди знищила штучно збудований фізичний і духовний кордон між його гілками. Таким чином, уперше за шістсот років був зроблений черговий крок до об’єднання більшості етнічних українських земель в єдину державу.
Сьогодні на Сході України – військові дії, точаться криваві бої. Саме там відстоюється наша суверенна Україна. На полі битви – захисники, воїни. Вони мужні, сміливі, хоробрі. Не шкодуючи власного життя, захищають неньку-Україну. Це бійці, котрі зі зброєю в руках захищають крихкий східний кордон України. Честь і хвала захисникам нашої неподільної України!

Тетяна Бідзіля.