Скала-Подільська – мальовниче селище міського типу з великим історичним минулим, прекрасними краєвидами. Однією з перлин Скали є чудовий парк з просторими галявинами, різноманіттям дерев, рослинним світом.

Яку б ви стежину не вибрали, кожна приведе вас у те місце, де завжди лунає дзвінкий сміх, місце, де завжди вам раді, де ви відчуваєте себе частинкою однієї великої, дружньої сім’ї – це «Веселкова країна», дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Збруч». Він збирає довкола себе дітвору з усіх куточків нашої області. Щодо самого табору, то в ньому містяться всі зручності для вдалого відпочинку дітей. Великий корпус, актова зала в якій відбуваються різні заходи, конкурси. Є ігрова кімната, кімната з настільним тенісом, у яких діти можуть проводити свій вільний час. Напроти корпусу розташована простора їдальня, волейбольний і спортивний майданчики.
Особлива увага приділяється виховній роботі з дітьми, направленій на розвиток духовності, національної свідомості, відродження традицій, звичаїв, залучення дітей до заняття спортом та пропаганди здорового способу життя.
Перед дітьми відкрився світ цікавих ігор, конкурсів, змагань зокрема: малі олімпійські ігри, інтелектуальна гра «Що?Де?Коли?», вечір флешмобів, конкурс вожатих, інтелектуальна гра «Еліс», «Міс Збруч», «Супер пара», вікторина «Ігри патріотів», Вечір сучасної казки, конкурс «А я просто українка», «А я просто українець». Також в таборі проводяться різноманітні гуртки: «Веселий волейбол», «Юний художник», «Умілі ручки», «Грайливе перо», «Театральний», «Життя в поезії», «Динамо», музичний гурток «Запалювання». Проводять заняття гуртків – інструктора та вожаті – творчі студенти Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу ім.О.Барвінського: Задорожна О.В., Павлик Г.М., Стефанець О.В., Руда У.В., Бевз О.М., Горлій І.О., Назарчук Р.В., Савіцький І.І.
Від всього вожатського колективу висловлюємо подяку всім працівникам цього закладу, а саме: директору Лихо Марії Степанівні – за вмілу організацію літнього відпочинку дітей, старшому інструктору Стефиній Валентині Григорівні – за методичну допомогу в організації виховного процесу з дітьми, – за підтримку, допомогу у складних ситуаціях, терпіння, вимогливість, розуміння; лікарю – Глютій Галині Михайлівні, за кваліфіковану медичну допомогу; поварам – за смачні сніданки і обіди. Завдяки цим людям ми багато чого зрозуміли та усвідомили, зуміли стати кращими. За ці три тижні виникало багато проблем, які навчилися вирішувати, розвивати в собі лідерські якості та впевненість, вміння спілкуватись з дітьми і знаходити підхід до кожного, розвивати творчу особистість, креативність, відповідальність, контролювати свої емоції. Було багато сумних і веселих моментів в роботі з дітьми. Прагнули зробити все, щоб дітям було добре та весело разом з нами. Щоб поїхавши додому вони згадували яскраву веселкову країну дитинства, веселі та незабутні дні відпочинку літа 2017.
Ми дуже задоволені перебуванням в таборі і їдемо додому з морем позитивних емоцій та вражень.
До нових зустрічей, вже рідний «Збруч!».

За дорученням студентів Чортківського педколеджу
Олеся Стефанець

1

2

3

4

5