30 липня Бережанський краєзнавчий музей і Товариський клуб “Дискусія” приймали гостей, викладачів музичних шкіл із Бережан, Бучача, Монастириської, Івано-Франківська та навіть із Казахстану. Три години було присвячено обговоренню теми “Розвиток музичних здібностей та гри на музичних інструментах за незвичними методами навчання”.

Методою Рідної Мови японського педагога й філософа Шінічі Сузукі ділилася бережанка Олена Журова-Цьолка, яка є сьогодні сертифікованим учителем віолончелі Методи Сузукі I-го ступеня у Варшаві. Про цікаву методику “Навчання матері та дитини” розповіла старший викладач скрипки Бережанської ДШМ ім. М.Бездільного Ірина Драбик. Обидві викладачки слухали методичні курси за кордоном та в Україні, що й підштовхнуло до нового підходу до навчання гри на цьому музичному інструменті.
Цікавими були й виступи за темами гостей дискусії. Радо поділилася враженнями від першого року навчання своєї внучки та невістки колишня директорка Монастириської музичної школи, викладачка скрипки Наталія Алісова.
Три години пролетіли, як мить. За відгуками присутніх, дискусію сміливо можна вважати методичним навчанням. Відрадно, що батьки з дітками, які прийшли з цікавості, були тут до завершення, слухали й запитували, спробували грати. Учасники та гості заходу подякували Oлені Журовій-Цьолці та Ірині Драбик за змістовне наповнення зустрічі, достойне продовження роботи Товариського клубу “Дискусія”. У проведенні зустрічі сприяли краєзнавчий музей, ГО «Рідне місто», місцеві бережанські газети.

Тетяна Бідзіля.

.

675

683