До депутата Верховної ради України Олега Барни звернулися представники батальйону ім. Генерала Кульчицького щодо можливого будівництва у селі В. Чорнокінці (Чортківський район) меморіального комплексу генералу, звідки родом його батьки. Депутат уважно вислухав, але не погодився на таку пропозицію.

– Витрати на комплекс будуть складати понад 1 млн. грн., і доречним було б його будувати в м. Чорткові, де б ми могли створити алею героїв для всіх загиблих вояків нашого краю, – виступив з ініціативою нардеп.
Натомість у В.Чорнокінцях потребує негайного ремонту школа, котра дала тріщини. Було вирішено викликати експертну комісію задля негайного встановлення плану перебудови крила, що руйнується та приступати до роботи допоки тривають канікули. Кошти планують виділити з фонду на розвиток Колиндянської громади та за необхідності буде дофінансовано з фонду соцеконом розвитку.
– Найкращою шаною для наших загиблих Героїв будуть не великі могили, пам’ятники (дійде час і до них), а пам’ять про їх подвиг, біль в наших серцях про втрати та наша спільна розбудова добротної України, виховання патріотичної юні, розвиток українського села. Тому нам потрібно повернутися до навчальних закладів: до навчання і виховання підростаючого покоління та створення належних умов їх розвитку, – підсумував Олег Барна.

Репортер