Із 16 по 22 грудня 2019 року в «Мистецькій галереї», що неподалік площі Республіки в Парижі, проходила виставка Спілки митців та художників столиці Франції. Організатор виставки – відома в паризьких колах митців власниця ательє-магазину порцеляни марокканка Сандрін Шрекі.

У виставці брали участь: Аліс Шваб – викладачка університету та митець із кераміки за японською технологією, Шармен з Індії, котра виставляла ювелірні вироби з таїтськими перлами, та інші. Свої роботи також представили Оксана Тиха – дизайнер, яка навчалася у Львові (на груповому фото – перша зліва), Марісоль Сантана Маранджіан – французька художниця-дизайнер сучасного мистецтва (у своїй творчості використовує змішану мистецьку спадщину кількох країн, змальовує красу Кавказьких та Чилійських гір, Августіна Велер – аргентинка, власниця ательє-майстерні (мистецтву кераміки навчалася в Аргентині та в Італії (Неаполь), Сандра Ха –китаянка, народжена у Франції, майстриня, котра виготовляє біжутерію й об’єкти декорації з японського паперу з волокнами шовковиці, практикує мистецтво складання тканин у формі квіткових пелюсток, абажурів із японськими мотивами.
Відрадно, що відвідувачів виставки зацікавили й роботи бережанок Марії Тихої та її дочки Оксани Ющенко (Тихої), які представляли Україну. Марія Тиха показала шкатулки із льону та бамбуку, скляні вази та вироби, декоровані квітами тощо. Оксана продемонструвала аксесуари у вигляді комірців, виготовлених із овечої шкури, шовку, атласу, італійського мережива, з використанням каміння Сваровського й натуральних перлів, а також жіночі блузки з натурального шовку й ґудзиками з перлів.

Тетяна Бідзіля, м. Бережани.

На виставці зліва Оксана Тиха, Маріcоль Саптана, Августіна Велер,  Сандра Сондри

На виставці зліва Оксана Тиха, Маріcоль Саптана, Августіна Велер, Сандра Сондри

 

Марія Тиха на виставці

Марія Тиха на виставці

 

робота О.Ющенко

робота О.Ющенко

 

B4DBA2BE-51A6-46CB-AE22-1AA56EC4004B