Відео, на якому видно як керуючий Тернопільською Єпархією УАПЦ архиєпископ Тернопільський і Подільський Мстислав (Гук) розважається в одному із нічних клубів Тернополя разом із місцевими священнослужителями вчора показали в програмі ТСН.Тиждень.

“Владика прийшов у компанії з настоятелем церкви Різдва Христового у Тернополі отцем Ігорем Семирозумом, скарбником цієї церкви протоєреєм Володимиром Герасимчуком та іподияконом Віталієм Окунським, – йдеться на сайті ТСН – Далі найцікавіше – поки Владика запалює з дівчатами, його підлеглі починають бійку. Спочатку скарбник церкви в чорній куртці завдає удару відвідувачу, опісля долучається іподиякон Віталій Окунський і дає ляпаса. Клірика ледь стримують. Потім уже й сам Владика прикладається кулаком”.

Яке покарання за нічні розваги понесе архієпископ Мстислав стане відомо вже завтра, 18 жовтня. Саме у вівторок скандал обговорюватимуть на соборі УАПЦ, де й приймуть відповідні рішення.

На сайті ж УАПЦ визнають, що такий скандальний інцидент, в якому були задіяні особи, які належать до кліру Тернопільської Єпархії УАПЦ таки був. Його на офіційному ресурсі УАПЦ охарактеризували наступними словами: “Гріхопадіння однієї Овечки Божої завжди викликає сум для всієї Отари”.

Разом з тим, “Фонд пам’яті Блаженнішого Митрополита Мефодія закликає Предстоятеля УАПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Макарія та Архиєрейський Собор нашої Церкви УТРИМАТИСЯ від розгляду даного інциденту у церковному суді та НЕ ЗАСТОСОВУВАТИ стосовно архиєпископа Мстислава та його кліриків канонічних санкцій, що відповідають задокументованим на відео канонічним порушенням” – таким зверненням закінчується повідомлення на сайті УАПЦ:

“Сорока”

 

 

Відео: ТСН.