Саме у День перемоги над нацизмом, 9 травня, під час вітального візиту до подружжя ветеранів війни, Любові Марківни та Федора Харлампійовича Моргуненків з Новодністровська журналіст Інна Гончар вручила главі сімейства передсвятковий номер районної зети «Вісті Богуславщини» – уперше часопис рідного краю, де у с. Розкопанці, що на Київщині, народився у 1917 році наш найстарший житель, символічним цілунком рідної праотчої землі привітав свого земляка чи не з найдорожчого датою!

Газета, котра усього на 4 роки молодша од славного 99-річного новодністровця розповіла мешканцям Богуславщини про те, як шанують уродженця їхнього краю у місті енергетиків. На основі журналістського доробку Інни Гончар про родину Моргуненків автор статті Наталя Редіх не просто розповіла про свого земляка, а висловила сподівання, що за цим випуском, можливо, відгукнуться родичі Федора Харлампійовича. Хоча дещо раніше, коли Інна Михайлівна телефоном зв’язалась із сільською радою, редакцією районки і тамтешнього телебачення, відгукнулась розкопанчанка Антоніна Дмитрівна Яценко (Моргуненко), яка розповіла, що за переказами місцевих старожилів Федір Харлампійович та її покійний батько – троюрідні. Після цієї звістки жінка відвідала пам’ятник воїнам-визволителям у їхньому селі і вклонилася біля викарбуваного на плиті імені рідному брату нашого новодністровця – загиблому на війні Сергію Харлампійовичу…
Ось так звичайне слово журналіста на газетних шпальтах та розповсюджене згодом потужною мережею Інтернету здатне єднати рідні струни і дарувати втіху родинного єднання, втраченого десятки років тому.

Вадим Ревуцький

1

9trDSC07242