Три дні поспіль, 29-30 вересня та 1 жовтня, на львівському іподромі відбувалися кінно-спортивні змагання з конкуру – подолання перешкод, фіналу Кубку КСК «Вікторія» м. Львів. Крім львівських спортсменів верхової їзди у змаганнях взяли участь їхні колеги із Білої Церкви, Чернівців, Івано-Франківська, Ужгорода та інші.

Програмою змагань було передбачено перестрибування бар’єрів висотою від 60 до 130 см. Показові виступи проходили у чотири етапи, починаючи з 11-ї години та закінчуючи о 16-й годині дня. Першими демонстрували своє вміння долати перешкоди у сідлі баских коней – юні вершники шкільного віку, які займаються у кінно-спортивних клубах Західної України та міста Львова зокрема. Власне вони й отримала чи не найбільше медалей та нагород за свою сміливість та майстерність.
Дорослі вершники показали, як мовиться, вищий пілотаж. Це швидкість, маневреність та час. За певну кількість секунд потрібно було виконати норматив, не порушити правил та не одержати штрафних балів. Люди і коні відпрацювали сповна. Присутні отримали масу задоволення від цього видовищного дійства.
Тернопільщину у Львові представляв чи не єдиний в області КСК «МАСАР». Власник – Василь Липка, відомий фермер із міста Копичинці. Пан Василь займається конярством вже більше восьми років, дуже любить коней та має намір розширювати базу клубу.
Для наших спортсменів змагання стали вдалими. У результаті напруженої боротьби Аліна Колб та Юрій Труш, на конях української верхової породи Брістоль і Задум, посіли перші місця з перестрибування перешкод висотою 90 та 110 см. і вибороли два кубки КСК «Вікторія».
Вболівати за спортсменів та своїх коней до Львова приїхав власник КСК «МАСАР» Василь Липка із дружиною Наталією, представники команди однойменної торгової марки «МАСАР» Юрій Яковлєв та Ігор Грицько. Не менше хвилювалися Андрій Гунько, зоотехнік за освітою, який опікується скакунами у Копичинцях, а також його помічниця Мар’яна Бурак.
Автор цих рядків також отримав від побаченого можна сказати подвійне задоволення. Найперше, від зустрічі з друзями-однокурсниками, журналістами провідних львівських видань, які прийшли на іподром, та, безумовно, від перемоги. Аліна та Юрій просто молодці! І коники не підвели також. Так тримати!

Михайло Опиханий
Чортків – Львів
Фото автора

.

050

107

123

198

202

242

256

276

283

287