2 вересня в Бережанському районі з робочим візитом перебував голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

Голова ОДА привітав студентів і викладачів ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» та «Бережанський агротехнічний коледж» із початком навчального року, зазначивши: «Шановні друзі, дорогі першокурсники! Для мене особливо приємно згадувати роки мого студентства, коли я був першокурсником спочатку Тернопільського державного педагогічного університету, а потім Тернопільського національного економічного університету. Знаю, які почуття та емоції сьогодні переповнюють вас. Упевнений, що ці роки пролетять для вас дуже швидко. Бажаю завжди берегти у своєму серці вдячність до кожного викладача, до наставників, які формуватимуть із вас гідних громадян нашої держави. А вам, дорогі батьки, щиро дякую, що підготували своїх дітей до нового етапу в житті».
Збільшення фінансування, покращення матеріально-технічної бази та інфраструктури, початок непростих, але вагомих реформ – торкнулися й освітньої сфери краю. За останні три роки активної та продуктивної діяльності обласної адміністрації ми маємо чим пишатися – це оновлені школи, наповненні не лише формою, а й змістом, нові дитсадки та відкриття додаткових груп, сучасні лабораторії у професійно-технічних училищах із новим устаткуванням для здобуття фахових професій. А також інклюзивні класи, в яких діти з обмеженими потребами навчатимуться разом зі своїми однолітками.
У заходах взяли участь голова райдержадміністрації Ігор Гринкевич, перший заступник голови РДА Віктор Зінчук, заступник голови районної ради Роман Висоцький, представники установ та організацій.

3 вересня у навчальних закладах Бережанщини відбулися урочистості з нагоди Дня знань. Цьогоріч на Тернопільщині за шкільні парти сіли 12,5 тисячі першокласників. Вони стануть першими, хто відчує освітню реформу, а саме концепцію «Нової української школи». За інформацією відділу освіти РДА, на Бережанщині до 1 класу пішло 400 дітей: 203 – у сільських школах, 197 – у міських. Із сільських найбільше першокласників у Рекшинському НВК – 14.
Більшість першокласників навчатиметься за програмою «Нової української школи», а деякі класи – за програмою «Інтелект України». Усі школи невдовзі будуть забезпечені підручниками, меблями й обладнанням для перших класів.
Свято першого дзвоника у Потуторському НВК відбулося за участі голови РДА Ігоря Гринкевича, який вручив сертифікат Потуторській школі (на суму 882 тис грн.), що засвідчує отримання комплекту засобів навчання для кабінету хімії у рамках матеріально-технічного забезпечення Проекту НУШ. Голова РДА побажав учням, щоби шкільні роки для них були щасливими, успішними, дарували світло знань, вчили бути справедливими й добрими.
Нова українська школа – це школа, до якої буде приємно ходити учням. Тут прислухатимуться до їхньої думки, вчитимуть критично мислити, не боятись висловлювати власну думку та бути відповідальними.

Тетяна Бідзіля, м. Бережани.