Під такою назвою у виставковому залі Державного історико-архітектурного заповідника в м. Бережани 27 липня відкрито виставку на відзначення 1030-ї річниці Хрещення Київської Руси – України.

На виставці – ікони, скульптури біблійних мотивів, церковно-богослужбові книги, вишиті хоругви, фелон, рушники, які в різні роки використовувалися в церквах і передані в музей сакрального мистецтва та переслідуваної церкви отцем Омеляном Легетою, парафіянками Підгаєць і Волиці Ольгою Букавин та Ольгою Курис. Сучасні образи експонують на виставці молоді вишивальниці: Віка Чвартацька – Богородицю, Надія Семак – Св. Володимира (бісер).
Директор ДІАЗ Василь Зорик запросив до благословення на відкриття виставки та до виступів о. Василя Онищука із церкви Пресвятої Трійці та о. Омеляна Легету із церкви Успіння Пресвятої Богородиці с. Гутисько. Віршовану історію Хрещення представили працівники заповідника Олена Лугова й Альона Кукурудза, екскурсію виставкою вели Олена Лугова, Богдан Тихий, Надія Волинець. Про значення музики в духовному житті суспільства вела мову викладач Бережанської школи мистецтв ім. М. Бездільного Наталія Марценюк, яка на старовинному клавесині виконала твір Генделя.
Книжкова виставка представляє нові видання з життя духовних осіб, які мали зв’язок з Бережанами – митрополити Андрей Шептицький, Йосиф Сліпий, Любомир Гузар, отці Теодор Кордуба, Михайло Немелівський, котрі служили на Бережанщині. Свято відкриття завершилося молитвою за Україну та виконанням духовного гімну «Боже, Великий, Єдиний».

Тетяна Бідзіля.