26 листопада новою стрічкою голландського режисера Ганса Пула “Bellingcat: Правда в світі постправди” відкривається програма Міжнародного мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA у приміщенні Чортківської міської ради.

Цього року міська рада ВПЕРШЕ ЗА 12 РОКІВ виступає партнером мандрівного фестивалю у Тернопільській області. У її сесійній залі ради планується три перегляди стрічок з колекції Docudays UA. Фільм демонструє можливості роботи з відкритими інтернет-джерелами, занурюючи глядачів в атмосферу колективу «громадянських журналістських розслідувань», відомого під назвою Bellingcat.

Міжнародна команда Bellingcat розслідує резонансні кримінальні злочини (від збиття Боінгу MH17 – до отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки), шукаючи правду та борючись за журналістську чесність у добу “постправди” фейкових новин і суперечливих фактів. Фільм номінований на міжнародний приз правозахисного кіно «Rights Now!»

Запрошуємо усіх, хто цінує серйозне кіномистецтво, яке виховує у нас спроможність до критичного мислення. Тобто і Вас також.

Тривалість стрічки – 88 хвилин

Поч. о 17-й год.

Олександр Степаненко.