З метою вшанування пам’яті найвидатнішої постаті нашого народу Тараса Григоровича Шевченка, в районному будинку культури ім. Катерини Рубчакової, відбулося літературно-мистецьке свято художніх колективів Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу під назвою «Провісник долі України», присвячене 203-й річниці від дня народження поета.

Участь в проведені даного заходу взяли місцеві органи влади, громада міста та персонал Чортківського районного сектору з питань пробації (Тернопільської області) спільно із неповнолітнім суб’єктом пробації і суб’єктами пробації.
Після чого на площі Героїв Майдану м.Чорткова проведено літературні читання: «Єднаймо душі словом Кобзаря», які присвячені 156-ій річниці з дня смерті Тараса Шевченка.
В ході проведення заходу суб’єктам пробації пропонували, передаючи один одному запалену свічу, читати вірші українського Пророка.
Присутні поринули у неповторний світ шевченкових поем, віршів, дум. І хоч багато відомо про геніального поета та суб’єкти пробації Чортківського районного відділу з питань пробації (Тернпільської області) з цікавістю слухали розповіді про його буденне життя, щире полум’я кохання, що надихало і водночас спопеляло вразливу душу поету. І було зрозуміло кожному, що велич таланту генія в палкій любові до своєї стражденної Батьківщини і знедоленого народу.
На завершення відбулася поминальна панахида з покладанням квітів і лампадок пам’яті.

Михайло Швець,
фахівець Чортківського РС з питань пробації
(Тернопільської області)

20170309_163548

20170309_163829