8 травня на центральному кладовищі міста Чорткова біля пам’ятника воїнам Другої світової війни, меморіалу жертв більшовицьких репресій, могили Січових Стрільців відбулися урочисті заходи та поминальна панахида з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні.

В заході взяли участь керівники району та міста, учасники ІІ Світової війни, священнослужителі, місцеві депутати, керівники підприємств, установ, організацій, учасники АТО, громадські активісти, жителі та гості Чорткова.
Поминальної панахидою, яку відслужили всечесні отці, чортківці вшанували пам’ять полеглих у Другій світовій війні, Героїв Небесної сотні, наших земляків, які полягли у зоні АТО.
У своїх промовах виступаючі висловили повагу усім борцям проти нацизму, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки Другої Світової війни і в наш час, йдеться про російсько-українську війну на сході України.
Вшановуючи пам’ять полеглих воїнів учасники заходу поклали гірлянди слави, квіти, поминальні свічки до пам’ятників воїнам Другої світової війни, УПА, Січових Стрільців, героя України Романа Ільяшенка.

18342410_1350909101662171_7052530211919625022_n