Команда громадської організації «Інститут успішного міста» запустила онлайн-мапу публічних просторів України «УрбанПростір», що покликана популяризувати та активізувати створення публічних просторів, як майданчиків комунікації та взаємодії.

Онлайн-реєстр має вигляд інтерактивної карти, на якій позначено коворкінги, платформи громадських ініціатив (арт-простори, творчі майстерні), зелені громадські простори (сквери, парки, набережні), сучасні бібліотеки та музеї ― з описом та фото.

Платформа передбачає постійне оновлення. Користувачі мають доступ до пошуку за пінами об’єктів, а також можливість додати об’єкт самостійно.

Наразі на сервісі вже представлені міста: Київ, Бахмут, Вінниця, Дружківка, Івано-Франківськ, Калуш, Коломия, Костянтинівка, Лиман, Маріуполь, Полтава, Покровськ, Сєверодонецьк, Слов’янськ, Тернопіль та інші. На момент запуску онлайн-реєстру на карту нанесено перші 114 публічних просторів.

Сайт доступний за посиланням: http://publicspace.in.ua/

До процесу збору інформації зможе долучитися кожен охочий, додавши на карту місце через спеціально розроблену форму на веб-сайті.