Час йде, а окупантів на тимчасово окупованих територіях стає все більше і більше. Хто ж вони, і для чого воюють? Це не тільки добровольці, на яких вплинула російська пропаганда. Це не найманці, які воюють за гроші.

Серед терористів великий відсоток боржників, які переховуються від колекторів. Також серед них є мародери, психопати, п`яниці та просто «любителі крові». Проте найбільшою популярністю ОРДЛО користується у «екс-зеків». Громадяни РФ, які вийшли на волю, залюбки їдуть туди, де можна безкоштовно отримати квартиру, будинок, майно, зброю і владу. Громадяни РФ свідомо йдуть на нашу землю, беруть з собою сім`ї. Їдуть вони нібито по різних причинах, але всіх їх пов`язує війна і бажання грабувати. Вони привозять з собою алкоголізм, наркоманію, хвороби.
Науковці, поети, художники та люди з високими моральними якостями воювати сюди не їдуть. Жахає той факт, що злочини, скоєні громадянами РФ на тимчасово окупованих територіях не розслідуються. Якщо це важкі злочини (зґвалтування, вбивство або ж канібалізм), то винуватця тихенько прикопують в лісі. Закони тут не діють, а люди перестають бути людьми…

Олена СТЕПОВА