Чортківською місцевою прокуратурою продовжується активне використання визначених антикорупційним законодавством України повноважень як спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції.

Реалізація відповідних повноважень спрямована на виявлення фактів корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень, процесуальне забезпечення невідворотності покарання винних осіб, поновлення порушених інтересів держави, відшкодування збитків, завданих корупційними правопорушеннями, виявлення і усунення причин та умов, що сприяли їх вчиненню.
Так, упродовж І півріччя поточного року, у зв’язку із виявленими порушеннями вимог антикорупційного законодавства, Чортківською місцевою прокуратурою в порядку ч.3 ст.65, ст.67 Закону України «Про запобігання корупції» внесено 9 подань, які задоволено з вжиттям заходів до усунення порушень. За результатами їх розгляду 2 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності, скасовано 2 акти, прийняті з порушенням вимог антикорупційного законодавства, вжито інших заходів щодо усунення порушень норм антикорупційного законодавства, причин та умов, що сприяли їх вчиненню.
Крім того, за виявленими фактами можливого вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, Чортківською місцевою прокуратурою до УЗЕ в Тернопільській області ДЗЕ НПУ скеровано 3 відповідні матеріали.
За зібраними впродовж поточного року Чортківською місцевою прокуратурою матеріалами працівниками УЗЕ в Тернопільській області ДЗЕ НПУ складено 5 протоколів про вчинення посадовими особами органів державної влади, місцевого самоврядування, а також депутатами місцевих рад адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, що полягають у порушеннях обмежень щодо недопущення та врегулювання конфлікту інтересів.

Заступник керівника Чортківської
місцевої прокуратури Я.Цаплап