Маленька баронеса: повість, роман. – Дрогобич: Коло, 2022. – 264 с. 

…і навіть здичавілий гуркіт залишків ворожих літаків не на заваді видавничому  поступу Міжнародного літературного конкурсу рукописів прози «Крилатий Лев». Цього разу представляємо увазі читачів книжку «Маленька баронеса» ще мало відомого широкому загалу сучасного львівського автора Ігоря Гавдя. До цього видання увійшла повість “Маленька баронеса”, що   отримала  диплом  “Крилатого Лева” (2018), та із останнього роман-казка “Злет і занепад Системи”.

Головні герої повісті “Маленька баронеса” – доктор філософії Роман Баран та кішка, яку подарували вченому на новосілля. Оповідь ведеться від імені кішки. Розповідається про розвиток стосунків між героями, які стають добрими друзями.

У романі “Злет і занепад Системи” переплетені дві сюжетні лінії. У першій, з елементами фентезі – оповідь про котика Мурчика, який виріс і став Мурчищем. Друга сюжетна лінія – історія становлення всеосяжної корупційної Системи, якою керує одна людина, і боротьби з нею головних героїв. Вони наділені  ідеалами честі, справедливості, вірою в добро та повагою один до одного.

Олесь Дяк, видавець