Із 6 по 19 жовтня в Бережанах був період неабияких активностей – реалізація нових проєктів волонтерів молодіжного руху “Будуємо Україну разом” (БУР). БУР діє від благодійної організації, яка через спільну працю над відновленням домівок для сімей у кризі, мандри й неформальну освіту гуртує українську молодь у мережу активних громадян.

Волонтери БУР із неймовірним зарядом позитиву в суміші з супермотивацією працювали разом із бережанськими волонтерами БФ «Карітас – Бережани», БМГО «Рідне місто» над облаштуванням нових об’єктів робіт – Молодіжного центру в приміщенні ратуші, соціального центру в селі Рай, ремонтами дитячої кімнати в одній із родин складних життєвих обставин, відновленням дверей, гуртуючи волонтерів з усіх куточків України.

БУР, до речі, виник як волонтерська акція, що мала на меті відновити будинки, знищені війною на сході України. Проте з часом перетворився на рух, що формує нову генерацію відповідальних українців, котрі творять важливі зміни в різних куточках України. БУР – команда змін у просторі і людських серцях.

Тетяна Бідзіля, м. Бережани.

2

1