Вірші Володимира хтось колись чув по радіо чи в виконанні самого автора, але ось знайти їх – проблема. В інтернеті можна прочитати біографію цього письменника, його фото, але вірша – жодного. І це прикро, адже вони могли б послужити взірцем для тих, хто тільки береться за перо. Всевишній не тільки нагородив  Володимира Захожого даром Слова. Він – талановитий майстер, який завдяки багатолітньому досвіду і праці сягнув певних вершин поетичної досконалості.

Віршованими ж гуморесками пан Володимир не лише продовжує традиції Левка Боровиковського, Осипа Маковея чи Павла Глазового, а й виробив власний (впізнаваний), притаманний лише йому стиль. А взагалі, судіть самі:

Важний пан гука:

                – Де кухар?!

Най жене сюди мерщій!

Тут у мене синя муха

Крутить петлі у борщі.

Кухар чуха біля вуха:

– Не робіть з того плачу!

Скільки та нещасна муха

Ликне вашого борщу?

 1989

Днями літератори відвідали побратима по перу з нагоди ювілею. Три години спілкування минули як одна мить, при свічках (електромережа на той час була знеструмлена). Очільник Львівської письменницької організації Олесь Дяк передав вітання від нашої спільноти і вручив ювіляру Грамоту Львівської обласної ради. Також соленізанта привітали всесвітньої слави перекладач і письменник Андрій Содомора, авторка прозових творів Леся Бернакевич, поетеси Наталі Калиновська та Валентина Лотоцька, поет і перекладач з Тернополя Володимир Барна, прозаїк і кіноактор Володимир Гануліч, науковець і педагог Григорій Васянович.

 Пресслужба Львівської обласної організації НСПУ