Напередодні Величного свята Покрови Пресвятої Богородиці, коли українці відзначають День захисника України, День Українського козацтва та 76-у річницю утворення Українськоїповстанської армії в Джуринській школі відбувся захід «Покрова – світле свято нашого народу».

На заході були присутні перший заступник голови райдержадміністрації Іван Заболотний, директор Джуринської ЗОШ І-ІІІ ступенів Петро Ярема, дружина і донька загиблого Героя Чортківщини Руслана Коцюка, духовенство, захисники, вчителі, учні та батьківська громада. У ході заходу лунали патріотичні пісні та верші, маленькі козачки виконували національні танці. Особлива увага була прикута до дружини та доньки загиблого Героя, колишнього учня, випускника даної школи, учасника АТО, який загинув 29 серпня 2014 року під час прориву з оточення під Іловайськом – Руслана Коцюка. Відтак, присутні вшанували пам’ять земляка хвилиною мовчання. Опісля донька загиблого Героя прочитала вірш, написаний батьком.
“Ми з вдячністю згадуємо і вітаємо тих, хто захищав національні інтереси та безпеку нашої держави. На долю воїнів-захисників усіх поколінь випало багато випробувань, однак вони завжди долали їх з гідністю. Сьогодні ми схиляємо голови перед мужністю Героїв, які віддали життя, захищаючи Україну. Дякуємо за відвагу, мужність і героїзм тим, хто пройшов горнило війни та залишився живим», – звернувся до присутніх перший заступник голови райдержадміністрації Іван Заболотний.
Після заходу присутні переглянули документальний фільм “Рейд. Сила нескорених”. Стрічка розповідає про події наприкінці серпня – початку вересня 2014 року, коли українські десантники на сході України за 24 дні здійснили чотирьохсоткілометровий бойовий марш у тилу терористичних організацій для тотальної ізоляції зони конфлікту та зупинення їх військового забезпечення з боку Російської Федерації, повідомляє прес-служба РДА.