Бойовик так званої “Луганської народної республіки”, який добровільно здався українським військовим 27 грудня, поскаржився на кадрових російських військових.

Про це йдеться у повідомленні каналу в Telegram “Оперативний ЗСУ”.

За його словами, кадрові російські військові знущаються над особовим складом, б’ють, шантажують, вимагають гроші та можуть навіть вбити. Вони сприймають бойовиків, як “гарматне м’ясо”, тому більшість з них не мають бажання “проходити службу в недореспубліках, намагаючись звільнитись”.

Орк ФИЛЯ, якого вчора затримали наші військові, та який, за його словами, добровільно пішов до нас здаватися, почав розповідати про службу в недореспубліках… Вказав, що кадрові російські військові, які прибувають до 6 омсп 2 АК на ротаційній основі, постійно здійснюють рознос особового складу, знущаються над ними, б’ють, шантажують, вимагають кошти і можуть навіть застрелити. Наголосив, що рос вояки орків сприймають, як гарматне мясо, яке можна кинути на амбразуру чи підставити живим щитом під цілі та роботу снайпера”, – наголошується у повідомленні.

Також затриманий бойовик розповів про те, що з Росії цілими партіями завозиться озброєння, військова техніка, оснащення, форма та інше.

Канал оприлюднив фотографію, де видно військове взуття російського виробництва.