Чортківською місцевою прокуратурою скеровано для розгляду в Чортківський районний суд обвинувальний акт відносно жителя м.Київ, громадянина Грузії, який обвинувачується у незакінченому замаху на відкрите викрадення майна (грабіж) вчинене повторно.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 4.01.2018 року в обідню пору, вищезгадана особа, прибула на продуктовий ринок м.Чортків де діючи умисно з метою власного збагачення, намагався відкрито заволодіти грошовими коштами жителя м.Чортків в сумі 2100 грн. Однак, свого злочинного умислу до кінця не довів з причин, які не залежали від його волі та був затриманий потерпілим на місці вчинення злочину. Ухвалою Чортківського районного суду від 4.01.2018 року підозрюваного взято під варту терміном на 60 діб.
Дії обвинуваченого кваліфіковані за ч.3 ст.15, ч.2 ст.186 КК України.

Довідково: ч.2 ст.186 КК України грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб – карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років.

Прокурор Чортківської місцевої прокуратури Роман Маржан