Об’єднання українок «Яворина» за підтримки ВО «Свобода» організувало Всеукраїнський конкурс літературних творів (статей, есе, нарисів) до Дня матері серед учнів 9-11 класів на тему: «Мама Героя».

У п’ятницю, 23 червня, відбулося нагородження учасників та переможців конкурсу з Тернопільщини, повідомляють Тернополяни.

– Коли ми розпочинали цей конкурс, ми не думали, що він буде мати такий широкий резонанс. Метою була пропаганда наших традиційних цінностей, свята матері і максимальну увага до сімей наших Героїв. Ми не робили великих реклам, не давали оголошень у центральні ЗМІ, ми робили лише оголошення у соціальних мережах. У конкурсі взяло участь близько 600 учасників, найбільша кількість у Донецькій області – 89. Коли ми почали відкривати ці твори, почали відкривати ці есе, то зрозуміли, що вони написані не просто ручкою і чорнилом, а дитячими слізьми, бо діти писали про своїх батьків, про своїх хрещених, про своїх братів, про своїх найдорожчих,– розповіла голова об’єднання «Яворина» Ірина Сех.

Завданнями конкурсу організатори визначили прищеплення любові до України; виховання почуття національної гідності, гордості за подвиг українців-захисників; поширення сімейних цінностей, поваги до матері, до родини; підвищення престижу української мови; привернення уваги суспільства та влади до проблеми формування високого статусу захисника Батьківщини.

– Для нас правді це дуже почесна місія, дуже відповідальне завдання, ми не очікували і не знали, яким чином пройде цей відбір, це конкурс, але побачили великий масштаб. Школярі зі всієї України, з кожної області прийняли в ньому участь. Для нас було великим здивуванням, що дуже багато школярів зі Сходу долучилися. Найбільше було учнів з Донецької області, дуже багато з центральної і східної України. Журі цього конкурсу, коли читали твори учасників бачили, що українські школярі сходу і заходу, мають спільну мету – українську державу,– говорить голова ТОО ВО «Свобода» Олег Сиротюк.

– Дійсно, завжди для українця мати була святим поняттям. Я особисто, будучи на фронті два роки, відчував наскільки важливо відчувати захищений тил і підтримку. Повірте, що через вашу підтримку, листи, які писали діти, дзвінки від дружин і матерів, ми розуміли, що стоїмо за праве діло і ми переможемо, зазначив голова ТМО ВО «Свобода» Володимир Стаюра.

З рук організаторів грамоти і книги отримали учасники та переможці конкурсу, серед них власники призових місць:

І місце – Христина Кравчук з села Іванівка Теребовлянського р-ну Тернопільської обл.

ІІІ місце – Олена-Вікторія Мадараш з Теребовлі.

– Я завжди вірила, що у нас є неймовірно хороше майбутнє і зараз ми бачимо, що справді діти єднають націю, – переконана Марія Чашка – член Політради ВО «Свобода».