вразили, здивували, розчулили, втішили і порадували шанувальників творчих талантів 25 квітня учнівський та педагогічний колективи Новодністровської музичної школи на традиційному святковому дійстві – звітному концерті «Дивосвіт дитячих талантів-2018».

Із року в рік учні та їхні наставники підтримують імідж школи, примножують творчі здобутки, втілюють найкращі традиції минулого і сьогодення, яскраво й по-особливому витончено і гармонійно демонструючи власне бачення майбутнього своїх талановитих вихованців.
Із перших миттєвостей цього урочистого та хвилюючого дня кожна уявна сторіночка змістовного і щедротного на здобутки літопису музичної школи, який учні та педагоги збагачували упродовж навчального року, яскраво ілюструвалася вдало і творчо створеною фотопрезентацією, котрою супроводжувала дійство викладач Альона Ігорівна Дроган.
Цікаво і незвично, але гармонійно і вже навіть доволі професійно вражав чудовий тандем ведучих: мистецькі зірочки закладу Ольга Худиківська, Анастасія Кобзар та Марія Байдак уміло допомагали представляти своїх друзів та наставників директору школи Наталії Єгорівні Портьє, яка укотре майстерно зворушувала, зігрівала, об’єднувала, дякувала і, разом із тим, помітно розкошувала серед цієї чарівної краси Її Величності Музики, чий образ упродовж концертної програми вигравав кольорами зі святково прикрашеної сцени. Із особливою гордістю розповідала керівник, котру учні заслужено назвали головним диригентом закладу, про вагомі надбання учнів та педагогів, які додали рейтингу Новодністровської музичної школи чимало важливих балів і збагатили її творчу скарбницю.
Із приємною місією нагородження зі словами вдячності за звитяжний труд і творчий неспокій до вітального слова вийшли заступник міського голови Микола Андрійович Козак та начальник відділу культури Альона Анатоліївна Присакар, котрі сердечно раділи разом з усіма щедротній палітрі талантів нашого мистецького закладу. Тож за професійну підготовку учнів до обласних та всеукраїнських конкурсів, активну просвітницьку діяльність та вагомий особистий внесок у розвиток сфери культури міста почесними грамотами Новодністровської міської ради були нагороджені такі викладачі: класу гітари – Раїса Володимирівна Ридванська, класу баяна – Михайло Васильович Рожко, класу скрипки – Людмила Костянтинівна Димитрюк та сольного співу – Лариса Сергіївна Півторак; за професійну підготовку учнів до обласних конкурсів та вагомий особистий внесок у розвиток сфери культури міста – викладач хорового, сольного співу та теоретичних дисциплін Олена Павлівна Крайчак. Щирими оплесками зустрічали глядачі і педагогів, відзначених грамотами відділу культури за професійну підготовку учнів до обласних конкурсів та активну просвітницьку діяльність: викладача класу фортепіано, концертмейстера Валентину Антонівну Волошину, класу гітари – Альону Ігорівну Дроган, класу сольного співу – Христину Анатоліївну Манаскурову, а також за професійну майстерність, активну участь в обласних та всеукраїнських конкурсах, просвітницьку діяльність та вагомий особистий внесок у розвиток сфери культури міста – концертмейстера Галину Степанівну Ковальчук.
Ось так упродовж майже двох годин ми, слухачі і прихильники музичної феєрії талантів, із насолодою слухали і аплодували, вигукували «Браво!» і викликали на біс, не приховували розчулених емоцій і мимоволі жваво ділилися враженнями від виступів згуртованих хористів, яскравих солістів, оригінальних скрипалів та гітаристів, віртуозних баяністів та акордеоністів, неперевершених духовиків та учасників оркестру народних інструментів, водночас направду вражаючись багатогранній праці наставників та акомпаніаторів.
На незабутньому мажорному, піднесеному акорді святкової зустрічі усі перегорнули останню сторінку іще однієї чудової мистецької історії, завершивши концертну програму, якою учні та педагоги Новодністровської музичної школи традиційно звітували про напружену працю у навчальному році, що добігає кінця. Директор Н. Є. Портьє сердечно подякувала кожному, хто зігрівав це дійство сяючими посмішками, приємними поглядами, які світилися радістю, бурхливими оваціями, а також майстерному звукооператору – Віктору Семеновичу Паламарчуку і сценаристу, режисеру та постановнику звітного концертного дійства Раїсі Володимирівні Ридванській.
«До нових зустрічей у чарівному світі музичного мистецтва, в якому вічно процвітають музика, добро, розуміння, світло, любов і творчість!» – пролунали фінальні слова ведучої, немов незримий місточок до появи нової історії, яку уміло й талановито творитимуть спільно діти, викладачі та батьки, неодмінно вплітаючи у неї струни залюбленого у МУЗИКУ єства. А у зворушеній красою душі притишено-лунко струменіли враження:
Десь, колись, за якимсь поворотом
Впало в ду̀ші натхнення зернятком,
Повсідалися купкою ноти
І притихли, немов янголятка…

Дивний Майстер за покликом серця
Ген розправив невидимі крила
Й неймовірне полинуло скерцо –
Незбагненності справжняя сила!

Зазвучали розчулені миті,
Ожили серед сірості світу,
В мелодійні дива оповиті,
Вже озвалися Музики квітом.

Інна ГОНЧАР

m-sh3

m-sh8

m-sh11-4

m-sh11-5

m-sh12-2

m-sh12-4

m-sh12-8

m-sh13

m-sh15

m-sh17

Петро Стельмах