Теплого осіннього дня 10 жовтня в селі Жовнівка на Бережанщині відбулася важлива подія – урочисте відкриття дитячого будинку сімейного типу. Дитячий будинок сімейного типу – це окрема сім’я, що бере на виховання та спільне проживання не менше п’яти дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Із державного бюджету на придбання та облаштування будинку сімейного типу в селі Жовнівка було виділено понад мільйон гривень. Ще 61 тис. грн. виділили з місцевого бюджету.

Звучали щирі слова вітань представників влади, запрошених гостей. Чудові пісні дарували учасники вокальної студії «Арт-Крок». Зі словами подяки до всіх, хто сприяв цій добрій справі, звернувся голова родини.
Cім’я Данилюків, яка на вихованні має дев’ятеро дітей, переїхала у новий комфортний будинок у вересні цього року. До цього проживали в Тернополі. Коли вперше побачили цей будинок в інтернеті й приїхали його оглянути, діти одразу сказали: «Ми будемо тут жити».
Олег та Світлана Данилюки виховують п’ятеро прийомних дітей. Найстаршому – 28 років, наймолодшому – три. Уперше на виховання взяли дитину, їхнього найстаршого сина, десять років тому. Олег Данилюк на заході зазначив: «Ми стараємося, щоб діти не комплексували, щоб почувалися прийнятими у теплій сімейній атмосфері. Виховуємо їх так, щоб вони могли почуватися комфортно в суспільстві і щоб у майбутньому створили свої сім’ї та несли відповідальність за своє життя і за життя своїх майбутніх дітей. Двоє з моїх синів уже навчаються. Здобувають професію столярів. У нас немає різниці між нашими дітьми й прийомними… Ми усіх любимо, вони нам рідні, наші, й вони це розуміють. Я щасливий, що у мене така гарна велика сім’я».

Тетяна Бідзіля.

IMG_4141