22 березня попри нічне варварство нелюдів з півночі, похолодання та щоденні стреси члени та членкині Дніпропетровської обласної організації НСПУ виявила себе як соціально відповідальне об’єднання літераторів Січеславського краю. Вони не просто взяли участь у «Святі весняного рівнодіння», що пройшло на території , все більш популярної у дніпрян і гостей міста, ландшафтної локації «Яхт-клуб Січ», а й виступили промоторами його організації. Особлива подяка Євгену Безусу, Володимиру Кільченському, Ларисі Омельченко, Анні Щербак та Наталі Жиліній-Журі, Фіделю Сухоносу, які власним прикладом продемонстрували, як потрібно шанувати стародавні звичаї і традиції нашого народу.

Окрім літераторів, до організації свята долучилися також адміністрація дніпровського коледжу електрифікації, Департамент молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради, громадський активіст та боєць ЗСУ Юрій Якуба та його доня Єва, очільник «Яхт клубу Січ» В’ячеслав Дідик.

«Немає нічого більш впорядкованого і досконалого, ніж природа. Спілкування з нею дає найбільшу насолоду і радість, сповнює силою та надихає на прекрасне. Митці давніх часів і сучасні автори прославляли і прославляють її велич і красу, – поділився у розмові з нашим кореспондентом голова правління ДОО НСПУ Фідель Сухоніс».

Неймовірне дійство творили народні художні колективи та вокальні гурти Палацу творчості дітей та юнацтва ДМР « Крила» та Міського палацу дітей та молоді: «Цвітень», «Колесо», «Забавки», «Зоряний», «Сільвер Стар», «Soul-Made». Водили хороводи, співали веснянки, проводили змагання з перетягування канату , та підбадьорювали один одного: «Ми вистоїмо і Переможемо! Доля на нашому боці!»

Більш детальний фотозвіт буде вміщено у березневому числі щомісячника Бористен та спеціальному буклеті, видавництва цього ж часопису.

Прес-служба ДОО НСПУ