Вчора у Дніпрі відбувся вечір пам’яті закатованого рашистами харківського письменника та поета Володимира Вакуленка. У патріотичному осередку міста First Wave Pizza Bar зібралися не лише дружина, шанувальники загиблого літератора, а й добре знані активісти Наддніпрянського краю.

Серед промовців були голова ДОО НСПУ Фідель Сухоніс та його заступниця Еліна Заржицька. Своєю участю в жалобному заході  вони мали  на меті підкреслити значну роль у вітчизняній літературі загиблого патріота. Окрім того, пані Еліна добре знала Володимира Вакуленка, можна вважати, вони товаришували.

Показово, що імпреза була організована і проведена цілковито стараннями та з ініціативи громадськості. Звертаючись до присутніх з вдячним словом за їх активну життєву позицію Фідель Сухоніс зокрема сказав таке: «Дуже важлива роль суспільства в увічненні пам’яті наших героїв. Адже однією із засадничих відмінностей нашого соціуму від устрою Мордора є те, що вирішальним чинником в державі виступають  пересічні громадяни. Саме вони визначають її устрій та напрямок розвитку. Власне, через це рашисти і прагнуть знищити нашу націю».

Під час проведення жалобної імпрези звучали поезії та прозові твори Володимира Вакуленка у виконанні артистів та громадських активістів.

Модерувала захід громадська активістка Людмила Шамрай.

Пресслужба ДОО НСПУ