Уміти помічати навколо себе красу і відчувати гармонію з навколишнім світом навіть у такі найскладніші для рідної землі часи — це справжній лік для душі.

У цьому переконались працівники Дністровської ГАЕС, відвідавши наприкінці тижня персональну виставку знаної новодністровської художниці Ганни Рутковецької.
Народилася вона у с. Жван, що на Вінниччині, закінчила Хмельницьке педагогічне училище. Свою трудову діяльність на будівництві Дністровської ГЕС розпочала в 1978 році вихователем дитячого садочка «Колосок». 3 1988 року стала художником-оформлювачем та завідуючою гуртожитком «Б». 3 2007 по 2019 роки працювала вчителем-реабілітологом із дітками-інвалідами в нашому міському територіальному центрі. Весь цей час Ганну Петрівна не покидала своє захоплення – малювання. Власну творчість і натхнення вона несла людям: була учасницею міських, районних, обласних та всеукраїнських виставок – не тільки у рідному Новодністровську, а й у Мурованих Курилівцях, Чернівцях, Вінниці, Києві.
— Картини, а це 113 робіт, представлені у мистецькій залі місцевого історичного музею, вражали, захоплювали, мотивували і навіть зцілювали зболені війною душі, — зізналася Інна Гончар, котра залишила щирий запис на згадку від імені колективу у книзі відгуків: — Неймовірної енергетики й атмосфери вийшло творче стрічання представників колективу Дністровської ГАЕС із жінкою чудової душі й незбагненно чарівного таланту передавати кольором неповторність української душі та українського всесвіту! Низький уклін за красу і справжність! Щиро дякуємо ініціаторам і Новодністровському історичному музею за можливість доторкнутися до палітри краси!
— Приємно бачити серед розмаїття тем і кольорів на кількох полотнах і Дністровську ГЕС, тож, забронювавши до кінця виставки кілька картин для нашої станції, ми замовили мисткині її художній погляд і на нашу ГАЕС, – наголосила голова профспілки філії Людмила Маниляк.
Ось так доторк до світу барв і кольорів став ще й інструментом психологічної підтримки гідроенергетиків, іще на один крок зміцнивши зв’язок із місцевою громадою.
А під час відкриття виставки наприкинці грудня директор музею Наталя Кримняк наголошувала: «Митці знаходять в собі ту Божу іскорку таланту, розпалюють з неї велике вогнище та зігрівають людей полум’ям добра та радості, наділивши їх при цьому позитивною енергією. Саме так можна описати особистість та творчість Ганни Петрівни Рутковецької. Ми відкриваємо її персональну виставку з символічною назвою «Живопис пензля – то її душа». Ганна Петрівна не просто художниця (робота з пензлем потребує спокою і внутрішньої зосередженості), а й великий життєлюб та активна громадська діячка: вже багато років очолює міську спілку інвалідів, де надає всебічну підтримку тим, хто потребує не лише лікарської, а й моральної, дружньої допомоги. Разом із членами спілки вона постійно є учасником обласних конкурсів та спортивних змагань».

Прикметно, що виставка діятиме до березня, тож усі охочі мають можливість відчути і побачити красу і багатство творчої скарбниці новодністровської художниці Ганни Рутковецької. Телейонуйте: 097-156-03-63, директор музею Наталя Іванівна Кримняк. Заходьте: приміщення Новодністровського ЗЗСО ІІ–ІІІ ст. (перша школа).


Від імені делегації Дністровської ГАЕС – Інна ГОНЧАР