подає

інтерв’ю з Василем Слапчуком (спілкувалася Ніна Бернадська), ПРОЗУ Василя СЛАПЧУКА, Богдана СМОЛЯКА, Аделі ГРИГОРУК, Анатолія ГОРОДНИЦЬКОГО, Іванни СТЕФ’ЮК, Кшиштофа Т. ДОМБРОВСЬКОГО, Олени СКУЛОВАТОВОЇ, ПОЕЗІЮ Тараса ФЕДЮКА, Ганни ОСАДКО, Маріанни КІЯНОВСЬКОЇ, Ігоря ПАВЛЮКА, Ірини МУЛЯРЧУК, Василя  ГОСТЮКА, Галини ПУХТИ, Марії СТАРОСТИ, Богдана РАДИША-МАРИНЮКА, Миколи ІСТИНА, Миколи БЛИЗНЮКА, Ольги ІВАНІВ-ВАКУЛЕНКО, Тараса ДЕВДЮКА. У рубриці З ПЕРЕКЛАДІВ – поезія Шарля БОДЛЕРА (переклад Марії Слободяник). У рубриці МАЛА ПРОЗА. КОНКУРС – нариси Олени ІСЬКОВОЇ-МИКЛАЩУК, Олени МАКАРЧУК, Юлії СІЛЬЧУК, Лілії ЧОРНОЇ з передмовою Марти ХОРОБ. ЛІТЕРАТУРНЕ ПЕРЕХРЕСТЯ презентують Леся БІЛИК, Василь ШКУРГАН, Юрій РОГОВИЙ, У рубриці СПАДЩИНА – Олександр СТЕПАНЕНКО розповідає про життєвий і творчий шлях Івана Гушалевича, автора гімну «Мир вам, браття…». ДРАМАТУРГІЮ презентує Леся БІЛИК, КРИТИКУ – Ніна ГОЛОВЧЕНКО, Тетяна ТОРАК, Богдан ДЯЧИШИН, Галина МЕЛЬНИК. У рубриці КРАЄЗНАВСТВО Ірина ВОВК розповідає про Олексія та Кирила Розумовських.

***

P.S. За авторськими примірниками звертайтеся до головного редактора Володимира Погорецького. Телефони, електронна пошта є на веб-сайті журналу “Золота Пектораль”.

Нагадуємо, що журнал (окремі номери) можна читати і на нашому веб-сайті zolotapektoral.te.ua, в окремому «віконечку» (архів паперового видання), треба двічі клацнути лівою кнопкою мишки на одній із палітурок журналу. Кого цікавить № 3-4 (61-62) за 2023 рік перейдіть за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1op3ZkNl9lMHiWgkux8nlAgC_Lhyjo8bq/view

У 2024 році журнал «Золота Пектораль», мабуть, припинить своє існування. Свій скромний внесок у літературу, починаючи з 2007 року, вважаємо, ми зробили. Для чого витрачати кошти під час війни, коли відомі письменники варті нашої уваги добре опанували соціальні мережі (про графоманів не йдеться) і там регулярно друкують свої твори? Краще витрачати кошти на допомогу ЗСУ, інші проекти. Якщо говорити про «золотопекторалівський» сайт і однойменне видавницво – питання ще залишається відкритим. Але не будемо забігати вперед – на все воля Божа.

Редакція