Працівники музею Богдана Лепкого спільно з талановитою віолончелісткою, мудрим і креативним педагогом, бережанкою Оленою Журовою-Цьолкою за участі дітей та дорослих 2 серпня провели цікаву мистецьку акцію «Канікули з Богданом Лепким.

Під час другої частини акції «Богдан Лепкий і Антоніо Лючіо Вівальді: пори року» дорослі та діти, уважно слухаючи розповіді про митців, намагалися знайти відповідь на питання: що спільного в італійця Вівальді та українця Лепкого. Допомагали в цьому цікаві музичні ігри. Діти декламували поезії Богдана Лепкого про пори року, усі разом слухали записи та майстерне виконання «наживо» окремих частин із концерту «Чотири пори року» Вівальді талановитими музикантами-друзями музею: Оленою Журовою-Цьолкою (віолончель), Катериною Корнелюк (скрипка), Іриною Драбик (скрипка), Назарем Механіком (контрабас), Максимом Механіком (скрипка) та Наталією Драбик (скрипка).

Наступний етап заходу дав можливість кожному учаснику проявити свої художні здібності: намалювати улюблену пору року або ілюстрацію до вподобаного вірша Б.Лепкого чи мелодії А.Вівальді, що найбільше вразила присутніх. «Канікули з Богданом Лепким», без сумніву, були пізнавальними, захопливими, творчими, насиченими словами, звуками та кольорами.

Тетяна Бідзіля, м. Бережани.

kanikul