8 січня закінчився термін подачі документів на конкурс керівника Національної поліції України. Керівник ГО учасників АТО “Справедливість”, екс-командир штурмової групи батальйону “Донбас” Тарас Костанчук подав необхідні документи на цю посаду.

Ветеран АТО впевнений, що Національна поліція потребує справедливого лідера, який знає: найцінніше – людське життя, саме тому він бере участь в цьому конкурсі. Він переконаний, що такі структури, як Нацполіція чи прокуратура, повинні очолювали дійсно незаплямовані люди, особистості з чистою совістю, сильним характером та холодним розумом.
«Сьогодні Національна поліція потребує професійного керівника, такого лідера, який знає ціну людському життю, який розуміє, що таке справедливе правосуддя, який відчуває відповідальність за кожне життя! Першочерговою моєю метою на посаді керівника Нацполіції буде зміна всіх очільників на місцях! В обласних, районних та міських адміністраціях повинні займати посади  виключно люди, які пройшли добровільно через війну, яку влада називає Антитерористичною операцією» – наголошує Тарас Костанчук.

Основні цілі, що переслідуватиме Тарас Костанчук на цій посаді, – закінчення фактичної люстрації в правоохоронних органах.«Ми повинні позбутись старих гирь на ногах у вигляді корупції адептів минулої влади! Ввести положення про презумпцію винуватості співробітників МВС! А це означає, що відповідальність повинна бути в кожного: за хабарництво, за корумпованість у минулому. Якщо правоохоронець не зможе пояснити, звідки в нього автомобілі, коштовні прикраси чи квартири, він вже повинен нести відповідальність! І не тільки звільненням із органів, а й тюрмою та конфіскацією майна!» – зазначає Костанчук.