Кременецький ботанічний сад як наукова природоохоронна установа та цінний історико-ботанічний об’єкт став однією з локацій проєкту «Розробка методології маркування історичних атракцій в малих містах України. Культурна інтервенція в минуле заради подорожі в майбутнє». У день професійного свята у ботанічному саду працювала робоча група проєкту.

Під час візиту на території Саду вибрано місце для розташування малих скульптурних форм. Як вважає Наталія Ключник – виконавча директорка Асоціації сільських, селищних рад та об’єднаних громад України, «Антоніна Ліснічук – директорка Ботанічного саду та її команда створюють оазиси цілих екосистем, що існують в різних умовах. Їх досвід та знання можуть бути корисними для тих громад, які хочуть перетворити свої громади, створити новий образ території, а відтак змінити її долю».

Проєкт «Розробка методології маркування історичних атракцій в малих містах України. Культурна інтервенція в минуле заради подорожі в майбутнє» – із серії «Культурний розвиток громад», започаткованої 2019. Його ідея полягає в розробці методології маркування туристично-привабливих об’єктів  малими пластичними формами та об’єднання їх в один креативний простір. Спрямований на розвиток туризму в територіальних громадах із центрами у малих містах – одного з пріоритетних напрямів диверсифікації економіки громад.

Сектор еколого-освітньої роботи Кременецького ботанічного саду

Фото – Наталії Ключник та Юлії Бондючної

21321787

2137752