Медик-волонтер ПДМШ ім. Пирогова Ольга Сімонова нарешті отримала офіційну довідку про набуття громадянства України. Про це на прес-конференції в агенції УНІАН повідомив керівник і співзасновник ПДМШ ім. Пирогова Геннадій Друзенко, який продемонстрував копію цього документу.

«17 березня, тобто три місяці тому, згідно указу Президента України № 77, громадянку РФ Ольгу Сімонову було прийнято до громадянства України. І про це повідомили лише зараз, на запит одного з народних депутатів. Тобто, 92 дні Ольга абсолютно не знала, чи набула вона громадянство», – зауважив Г. Друзенко.

На переконання медиків – волонтерів, влада лише демонструє свою проукраїнськість, але по суті – не змінилася. «Радянська ментальність нікуди не поділася. Ми воюємо за цінності, якими влада нехтує. Ми переможемо тоді, коли для Генштабу головною цінністю стане людське життя», – підкреслив він.

Нагадаємо, що за громадянство Ольги Сімонової Рух «Справедливість» та ПДМШ ім. пирогова, її колеги волонтери-медики та юристи боролися понад півтора року.

_IVA5842