Останні декади літа намагаються помістити в часових і просторових рамках якомога більше творчих дійств. 19 серпня у Чортківському замку молодіжна формація «Файне місто» (не тільки Тернопіль) організувала вечір поезії та акустичної музики.

Організатор і ведучий Сергій Шикульський запросив представників музи Евтерпи (поезії) як юного віку, так і середнього покоління з Чорткова, Копичинець і Скали-Подільської: Віктор Фінковський, Ярослав Дорожний, Олександр Медяник, Оксана Шахова, Ірина Брунда, Сергій Шикульський, Володимир Ухач. Експлозії заходу надавали музичні виступи тернопільського гурту «Atlantic gardens» з Тернополя, з гітарами вийшли Андрій Росчіс і Антон Гонтар з Чорткова. «Вільний мікрофон» дав змогу виступити іншим бажаючим. Приємно вразила Аліна Денисова, представивши книгу поезій «Мовою серця». Зараз вона живе у Скалі-Подільській, але більшу частину життя прожила у Севастополі. Саме ця книга була невипадковою. Адже…
20 – 21 серпня в Івано-Франківську відбувся перший Всеукраїнський фестиваль любовної лірики та авторської пісні про кохання «Мовою серця». У приміщенні Народного дому «Просвіти» зібралися поети, виконавці, піснярі з різних частин України. Чортківщину також представляв молодий поет Роман Король. Без перебільшення – митці, які своєю творчістю розвивають грані української культури. Фестивалю передували й конкурси у трьох номінаціях: поезії про кохання, еротичної поезії і авторської пісні. Іноді сцена Народного дому ставала сценою театру, де вирували шквали емоцій та почуттів у вірші та пісні. Окрім ліричної тематики, звучали теми вкрай актуальні – про війну і черствість душ, піднімалась проблематика засилля російськомовної музики і русифікації, що мало змінилося за останніх два роки. Всі учасники повезли іменні дипломи-нагороди від організаторів – поетичного подружжя Романа Бойчука та Ольги Бреславської, які доклали чимало зусиль для великого дійства.
Наступного дня, в редакції газети «Галичина» відбулася презентація книги Тетяни Череп-Пероганич «Осінь дорослої жінки». Поетеса, прозаїк, журналіст, членкиня Національної спілки письменників України і Національної спілки краєзнавців України, переможець і лауреат міжнародних і всеукраїнських конкурсів і водночас, проста й усміхнена жінка представляла поетизовану осінь та інші пори року.

Ярослав Дзісяк, учасник фестивалю

14039991_1129090737165171_8949853832728043069_n