Війна стоїть на перепоні більшості задумів та планів . Хоч, з іншого боку, наша українська впертість не дає клятій розгулятися сповна. Вочевидь, найперше – це завдяки ЗСУ і прагненню зберегти та примножити український світ кожному з нас.

2-го жовтня, попри трагізм теперішньої днини, вже традиційно у день народження визначного письменника  Івана Павловича Багряного , відбулася урочиста імпреза віншування лавреатів Відзнаки його імені за 2023 рік.

Цю нагороду засновано у 2016 році редакцією Всеукраїнського щомісячника «Бористен» та Фундацією Івана Багряного (США) . Відзнакою вшановуються з нагоди ювілейних дат, визначних подій, за вагомі досягнення в галузях науки, освіти, культури, активну державотворчу та громадську діяльність громадяни України і представники української діяспори, окремі колективи, установи, релігійні громади та інші юридичні особи.

«Цього року віншування володарів Відзнаки проходило у двох локаціях – Дніпрі та Чикаго, – розповідає голова ДОО НСПУ, шеф-редактор щомісячника «Бористен» Фідель Сухоніс. – Дякуємо Кирилу Демченко, молодіжному послу України в ООН, який на наше прохання вручив диплом і сувенірну петриківську тарілку Відзнаки пані Віри Петруші (США), очільниці доброчинної допомогової організації Ucare. А я мав приємність привітати з Відзнакою Івана Багряного ще одну українку, освітянку з Січеславщини Наталю Соколик. Віра Петруша, Наталя Соколик – різні долі, різні держави, багато в чому різне світосприйняття, але спільна та щира любов до України».

Варто зазначити що цього року як і у минулі її володарями стали гідні люди. Це громадські діячі, просвітяни, працівники культури. Найстаршому з них члену ДОО НСПУ Євгену Безусу нещодавно виповнилося вісімдесят років. Нагороду він отримав з нагоди ювілею та за високохудожні патріотичні твори.

Пресслужба ДОО НСПУ