Відповідні документи він оприлюднив сьогодні зранку на своїй сторінці у фейсбук.

Попри бездіяльність і зволікання українських судів, лідер громадсько-політичного руху «Справедливість» Валентин Наливайченко та його команда домоглися рішення суду, який зобов’язав Генеральну прокуратуру розпочати розслідування причетності високопоставлених представників влади до бізнес-діяльності, зокрема використання ними для цього офшорів.

«Майже рік (!) ГПУ уникала законних дій щодо перевірки представлених їй фактів, не вносячи даних до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР).

Тепер, згІдно з прийнятим судом рішенням, що пропонується вашій увазі, ГПУ зобов’язана зареєструвати мою заяву і внести до ЄРДР відомості про кримінальне правопорушення. Це вже поступ, враховуючи, що ще у серпні (!) минулого року я вимагав від Генеральної прокуратури розпочати розслідування причетності депутатів від БПП до діяльності зареєстрованої на Британських Віргінських островах офшорної компанії INTRACO Management Ltd», – повідомив Валентин Наливайченко.

Результатів розслідування громадськість так і не дізналася, бо його не було. На додаток до своїх звернень ще від 26 серпня 2015 року, уже 16 травня цього року лідер Руху «Справедливість» додатково передав до Національного Антикорупційного Бюро, Генеральної прокуратури і парламентського Комітету з питань запобігання і протидії корупції уже нові заяви про вчинення кримінального правопорушення, вимагаючи розслідувати діяльність ще двох пов’язаних з INTRACO офшорів – Kitromi Limited i Vincenz Limited.

«І ось, ми маємо на руках рішення суду, а перед Генпрокуратурою стоїть серйозний виклик і випробування: розслідувати і притягнути до відповідальності владних корупціонерів, або спустити все на гальмах», – повідомив Валентин Наливайченко.

2809c6da-c73c-4ca2-afb6-0a2a176bc595

f2c2402d-f5fa-4a7c-a047-e3eab86c045c