Заступниця Голови Верховної Ради України відреагувала на інцидент, що відбувся на погоджувальні раді, під час якого представник ОПЗЖ запропонував відправити офіційну українську делегацію на парад до Москви 9 травня.

 

На своїй FB сторінці вона висловила переконання, що так званий Мюнхенський план з 12 кроків «до посилення безпеки в Україні» та сьогоднішній виступ представника ОПЗЖ на погоджувальній раді Верховної Ради України: «це все одна велика кремлівська провокація та інформаційна спецоперація».

«Категорично неприйнятно в умовах військової агресії Росії проти України проводити спільні заходи з будь-яких історичних, чи святкових дат. А тим більше втягувати в російську пропагандистську кампанію Верховну Раду України! Це моя офіційна публічна позиція, як віце-спікерки Верховної Ради», – наголосила Олена Кондратюк.

На її думку, День пам’яті та примирення і святкові заходи з нагоди Перемоги українців над нацизмом у II-ій світовій війні мають проходити у форматі, коли у них спільно беруть участь такі постаті, як Степан Петраш (вояк УПА) та Іван Залужний (офіцер Червоної армії), дід полеглого в російсько-українській війні Івана Гутніка-Залужного, лейтенанта, командира взводу Нацгвардії України.