Оцінюючи майбутні події, треба пам’ятати, що собака – потіє язиком і посміхається хвостом. Прогноз: язики будуть потіти у депутатів, вчителів, і торговців на ринках. А посміхатися хвостами будуть студенти, чиновники і співробітники спецслужб … У народі помітили: кішка та баба завжди в хаті, а мужик та собака – у дворі. Собака бачить світ носом, а кішка – вухами.

Україну очікує трансформація влади. Влада – найсильніший збудливий засіб, – стверджував Генрі Кіссінджер. Але нести хрест влади небезпечно. Англійське прислів’я говорить: Верхня гілка – не найкращє сідало. В Україні, як і в 186 державах світу, державна влада купується за гроші. А, як писав філософ Аристотель, якщо влада куплена за гроші, то з неї отримують прибуток. Прогноз: нова демонічно-демократична влада теж буде красти, але менше і обережніше, з оглядкою на своє майбутнє: земна куля у вік Інтернету виявилася дуже маленькою, заховати вкрадене дуже важко … А сищиків і юристів на планеті вже більше, ніж собак….
Анекдот в тему. Багатий чоловік купив собаку і повісив на паркані табличку “Обережно, злий собака”. Якийсь перехожий додав крейдою “Без зубів”. Чоловік не заспокоївся і написав: “Зате засмоктує на смерть!”
На відміну від людей, собаки ніколи не прикидаються: друзів вони люблять, а ворогів кусають. Як і українські олігархи від київського до районного масштабу. Собаки походять від вовків, а вовки віддані своїй зграї!..«У нас ще немає слова, яке могло б висловити одночасно самовідданість, сміливість і розум – ті чудові якості, якими володіє собака.” – говорив Костянтин Паустовський. Ще в стародавньому Талмуді помічено: «Не живи в місті, де не чути гавкоту собак».
У собаці зібрано все те, що може бути в людині. Собака – символ держави. Держава – ланцюговий пес будь-якого «дикого поля», пардон – країни. Достатньо написати слово «DOG» і прочитати навпаки – «GOD». Собака – це Бог. Людина, як і собака – це перше спільне підприємство створене богом і дияволом. У тому, що собаки починають походити на своїх господарів, немає нічого дивного. І у тих, і у інших життя собаче …
У 2018 року кожен має право запитати: «Які «бяки» чекають в Рік Собаки»? В особистому житті і в суспільному? Що принесе прийдешній рік: Гроші? Кохання? Кар’єрний ріст? Нові дороги? Пошуки щастя? І те, і друге, і багато іншого… Віртуальні цінності будуть переважати над традиційним багатством. У світових фінансах виростуть обсяги криптовалют. На зміну біткойнам прийдуть біт-котики (валюта котів) і біт-доги (валюта собак). Кожен власник домашньої тварини буде нею розплачуватися за котячі і собачі послуги.
У Рік Собаки багато хто зрозуміє, що найцінніше в квартирі – це не гроші, не коштовності і не побутова техніка, а інформація на гвинті! І перспективи розвитку! Розумні будуть використовувати комп’ютер для економії часу, дурні – щоб його витратити.
На Заході кажуть, що собаку гризуть тільки блохи; а людину – і собаки, і блохи, і совість. На думку вчених основна проблема нашого життя – біс суперництва. Від дворового футболу до придбання футбольних клубів. Від шкільної любові до виходу заміж за мільярдера. Від боксерського бою або акторської маски до президентського крісла. Це веде світ до глобального протистояння, в якому все більше шансів на перемогу мають не найрозумніші, найталановитіші і працьовиті, а найагресивніші. Тому запам’ятаємо: агресія, напористість – один з реальних «собачих» капіталів України.
У сфері внутрішньої політики продовжаться пошуки взаємодії влади, капіталу, професійних співтовариств і приватних осіб. Вовків і овець. Закінчується епоха хаосу. З’явиться потреба в чітко побудованій системі координат, в якій треба думати і діяти. Це думка експертів. А з точки зору собаки все піде за налагодженою за багато століть схемою. А саме: «Буде дерти коза лозу, а вовк козу, а мужик вовка, а піп мужика, а попа наказний, а наказного чорт!». Все – коло замкнеться.
Економічний прогноз на 2018 рік оптимістичний: всі показники будуть «падати вгору» … В інформаційному «астральному» світі ресурси підуть в біотехнології, комунікації, віртуальні цінності, Інтернет … На жаль, війна між старими і новими економіками триватиме! Поступово буде народжуватися віртуальна держава, яка замінить залишки старої країни-мумії (шматка СРСР).
Змінивши відношення до грошей, обмеживши шлунок і похоті, ми відразу станемо багатшими. Божественне світло в людині вбити неможливо! Його космічна душа приречена жити нескінченно, але при цьому міняє тіла, епохи, країни, галактики … Переклав з санскриту філософський фрагмент: «Як змій міняє свою шкіру, так чоловік міняє діло. Міняє одяг поступово душа, щоб мати вигляд новий…»
Рік Собаки дає широкий вибір можливостей не лише кінологам. Є собаки-пастухи, пожежники, вівчарки патрульної служби, пошуково-рятувальної, собаки-поводирі … Вуличні спостереження: будь-яка політична собака може стати собакою-поводирем, якщо тобі не важливо, куди йти! … Тому пропоную читачам розслабитися. Коли потрібно – піджати хвіст, а коли треба – полаяти… на Місяць для отримання вібрацій ефіру – «енергії Всесвіту». Треба навчитися сміятися хвостом. Не забувати звичайні собачі радості. Особливо: відданість і вірність. Рік Собаки завершиться переходом в рік Кабана – замість гавкання будемо хрюкати … While there is life there is hope! Поки є життя, є надія!

Михайло Арошенко, редактор часопису, м.Дніпро. 
Фотобяки (іронічні фотоафорізми в Рік Собаки) Олексія Арошенко в додатку:

Біт-доги - нова криптовалюта

Біт-доги – нова криптовалюта

 

Гавкучі жіночі ніжки...

Гавкучі жіночі ніжки…

 

Диво кавун виріз під ялинкою...

Диво кавун виріз під ялинкою…

 

Краще пузо від пива, ніж горб від роботи...

Краще пузо від пива, ніж горб від роботи…

 

Подарунок в Рік Собаки

Подарунок в Рік Собаки

 

Спокуса...

Спокуса…

 

Старт в нове життя..

Старт в нове життя..

 

Стіни мають вуха...

Стіни мають вуха…

 

Черга на керівне крісло...

Черга на керівне крісло…