Є літератори, фізичний образ яких сповна відповідає їхній творчій манері та мистецькому обдаруванню. Серед таких для мене завжди був Сергій Бурлаков. Статечний, з виразним сильним голосом, з частою усмішкою на вустах, незнищенний життєлюб – він запам’ятався з перших днів нашого знайомства. А час той, як сказав білоруський поет Петрусь Бровка, «схавався за дальнєй гарою».

Сергій Романович завжди є незаперечним авторитетом серед письменницької братії Наддніпрянського краю. І не тому, що посідав помітне місце на соціальній драбині як у часи СРСР так і з відновленням незалежності України. Просто навіть «недружні» для нього персоналії визнавали: поетичний талант Сергія Бурлакова незаперечний.

У його творчості поєдналися лірико-романтичні настрої і наукова жага докопатися до таємниць художнього слова. А ще він майстер любовної лірики, яка для нього уособлює духовне очищення, почуття, яке оберігає в людині людське.

Сьогодні Сергію Романовичу Бурлакову 85 років! З такої нагоди прийнято перераховувати як творчі, так і кар’єрні досягнення ювіляра. Тим більш, що їх у колишнього очільника Дніпропетровської обласної організації НСПУ вистачає. Але я б хотів зрадити цій традиції. Бо ,найперше, Сергій Романович Бурлаков – Поет.

З першим 85-чям Вас, маестро!

Фідель Сухоніс, голова ДОО НСПУ